7 sfaturi esentiale pentru antreprenori

Daca va conduceti propria afacere, sanatatea si autoingrijirea ar putea fi jos pe lista dvs. de prioritati. Sunt atat de multe de facut si atat de multa responsabilitate pe umerii tai! Cine are timp de ingrijire de sine pentru antreprenori?

Crezi ca trebuie sa lucrezi mereu pentru a fi productiv? Mai gandeste-te. Luarea timpului departe de munca suna contra-intuitiv? Ei bine, nu este.

7 sfaturi esentiale pentru antreprenori

Facand timp pentru ingrijire personala, va creste efectiv productivitatea. Acest lucru se datoreaza faptului ca s-a demonstrat ca ai grija de tine iti creste capacitatea de a functiona si de a fi mai productiv atunci cand esti la locul de munca.

Mai multa productivitate duce la o crestere mai mare a afacerii si ce antreprenor nu isi doreste asta?

Desi vei avea mai multe responsabilitati precum depunerea declaratiei unice, declaratia cifrei de afaceri un contabil bun si putina documentatie va rezolva aceasta problema.

Ingrijirea de sine pentru antreprenori reduce stresul

Multe sunt pe umerii tai ca antreprenor. Ai mai multe responsabilitati, mai multe lucruri de gestionat si un milion de lucruri care se intampla deodata. Si asta inseamna adesea mai mult stres.

Ingrijirea de sine este un instrument cheie in gestionarea stresului ca antreprenor. Va poate ajuta sa va faceti un angajator mai bun.

Deschide spatiul pentru o gandire mai creativa

Majoritatea antreprenorilor sunt, prin natura lor, oameni creativi. Pentru a gandi un nou concept de afaceri sau pentru a incepe ceva pe cont propriu, trebuie sa ai o scanteie creativa. Creativitatea ramane o abilitate importanta atunci cand construiesti o afacere.

Dar, cand esti atat de ocupat incat nu ai suficient timp sa te gandesti, poti ajunge sa pierzi spatiul gandirii creative. Ingrijirea de sine si alocarea timpului pentru tine pot ajuta la deschiderea spatiului pentru o gandire mai creativa si la obtinerea unor idei noi.

Ajuta la prevenirea epuizarii

In sfarsit, antreprenorii sunt foarte susceptibili la burnout. Puteti trece rapid de la lucrul 24/7 la afacerea dvs., ignorand total ingrijirea de sine, la prabusire si epuizare.

Ingrijirea de sine va poate ajuta sa va reamintiti sa va luati timp departe de munca si sa va concentrati asupra voastra, astfel incat sa nu va epuizati inainte de a avea sansa de a va expune ideea mare in lume.

9 sfaturi de incercat

Esti gata sa te scufunzi in ingrijirea de sine a unui antreprenor? Amintiti-va, ingrijirea de sine pentru antreprenori arata diferit pentru toata lumea, dar iata cele noua moduri preferate de a o incerca:

1. Exercitiu

Nu este un secret faptul ca miscarea corpului este una dintre cele mai eficiente modalitati de a reduce stresul si de a-ti imbunatati sanatatea generala. Este una dintre cele mai simple forme de ingrijire de sine, dar este in fruntea listei pentru ca este si una dintre cele mai bune.

2. Asculta un podcast care nu are nicio legatura cu munca

Antreprenorii sunt renumiti pentru ca incearca sa-si stranga munca in orice moment. in loc sa iti pui castile si sa asculti un podcast de afaceri , incearca sa alegi ceva care nu are nicio legatura cu munca ta.

3. Fa ceva creativ

Ofera-ti o pauza de a te gandi la munca si incearca din nou sa fii putin creativ. incepeti un nou hobby si rasfatati-va sa faceti ceva distractiv si creativ.

4. Deglomerati spatiul de lucru

Arunca o privire prin biroul tau. Este spatiul tau plin de dezordine si distrageri? Acest lucru poate duce la o minte confuza si poate creste stresul.

Munca de la domiciliu poate fi o solutie foarte buna.

5. Externalizati sarcinile personale

Ca antreprenor, intelegeti delegarea sarcinilor la locul de munca. Acest lucru este valabil si pentru sarcinile personale. Este bine sa ceri ajutor atunci cand este nevoie si sa externalizezi sarcinile altora.

6. Programeaza-ti o vacanta

Doar pentru ca nu ai o politica oficiala de vacanta, asa cum ai lucra cu 9-5, nu inseamna ca nu trebuie sa iei o perioada libera.

7. Somn

In sfarsit, unul dintre cele mai neglijate sfaturi de ingrijire de sine a antreprenorilor este sa dormi suficient. Suna simplu, dar este neobisnuit ca antreprenorii ocupati sa doarma suficient. Somnul este fundamentul tuturor.

Daca luati un sfat de auto-ingrijire din acest articol, este sa va lasati munca si sa va inregistrati mai mult somn. Munca ta va fi in continuare acolo dimineata, dar afacerea ta va avea de suferit daca nu esti bine odihnit.