Harta Metrou Bucuresti
Transportul cu metroul este de departe cel mai rapid mod de a vizita Bucurestiul. Este adevarat ca si metrourile pot fi aglomerate in perioadele de varf, dar eficienta acestui mijloc de transport depaseste acest dezavantaj.
Pentru toti calatorii, fie locuitori ai capitalei, din afara orasului sau turisti straini, am creat Harta Metrou Bucuresti, ghidul pentru calatoriile subterane.
In utilizarea hartii, puteti determina cu usurinta destinatia dorita si traseul pe care trebuie sa-l urmati pana la aceasta.
Harta metrou Bucuresti, reteaua de linii a Capitalei
Bucurestiul este singurul oras din Romania care are linii de metrou. Metrorex este compania care administreaza transportul subteran.
Biletele sau abonamentele pot fi achizitionate din orice statie Metrorex, iar cartelele se valideaza la aparatele speciale din dreptul accesului catre statie.
Statiile de metrou sunt semnalate cu un semn albastru mare (M), astfel incat sa le putem identifica fara dificultate atunci cand sunteti la suprafata.
Bucurestiul se mandreste cu o retea extinsa de metrou, organizata in 5 magistrale (a 6-a este in lucru), fiecare avand caracteristici unice si statii ce deservesc diferite parti ale orasului.
M1: Dristor 2 - Pantelimon - Gara de Nord - Republica
21 statii. Este prima magistrala a metroului bucurestean. Leaga estul orasului de vest, trecand prin centrul orasului si asigura legaturi importante cu alte magistrale.
M2: Pipera - Berceni
14 statii. Aceasta este linia nord-sud, asigurand conexiuni esentiale intre cartiere rezidentiale si zone de afaceri importante, precum si acces usor la M1.
M3: Preciziei - Anghel Saligny
11 statii. Traseul traverseaza orasul din vest spre est, oferind acces rapid intre zone rezidentiale dens populate si centrul.
M4: Gara de Nord 2 - Straulesti
6 statii. Deservind partea de nord a orasului, aceasta magistrala ofera acces rapid din suburbiile Bucurestiului catre principala gara feroviara si legaturi cu M1.
M5: Raul Doamnei - Eroilor (si extindere planificata catre Pantelimon)
10 statii. Fiind cea mai noua adaugare la reteaua de metrou, M5 faciliteaza accesul la cartierele din vestul orasului, incluzand un transfer fara cusur la M1 si M3 la statia Eroilor.
Metrorex pentru locuitori si turisti deopotriva
Turistii care ajung in Capitala Romaniei pot calatori in Bucuresti folosind transport public sau taxiuri; ei pot alege, de asemenea, masina sau, de ce nu, pot explora unele parti ale orasului pe jos.
In functie de prioritatile lor, avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre aceste mijloace trebuie luate in considerare cu atentie pentru o sedere reusita si plina de satisfactii.
Pentru si mai multe informatii despre reteaua de de plasare subterana a orasului Bucuresti, accesati Harta-Metrou.com
Magistrala Metrorex este in continua dezvoltare, urmand ca in anii ce urmeaza sa apara noi statii de metrou catre puncte de interes importante ale Capitalei.