Cum raspunzi la intrebarea - Cum iti place sa fii gestionat?

Raspundeti gresit la aceasta intrebare si va puteti gasi in dezacord cu managerul dvs. Dar, "Cum iti place sa fii gestionat?" este mai putin despre obtinerea unui raspuns perfect, diplomatic, si mai mult despre stabilirea unei relatii de lucru care sa va avantajeze atat pe dvs., cat si pe managerul dvs.

Fie ca apare in timpul unui interviu, cand te inscrii intr-o noua companie sau cand un nou manager se alatura echipei tale, comunicarea modului in care iti place sa fii gestionat este una dintre cele mai bune moduri prin care te poti descurca. Iata cateva sfaturi si exemple pentru a va ajuta sa va incadrati gandirea in jurul subiectului.

Evitati antipatiile dvs. de management

Mai mult decat orice alt termen, micromanagementul a ajuns sa simbolizeze ceea ce este mai rau la locul de munca – si cu un motiv intemeiat: nimeni nu poate gestiona cu succes o echipa in timp ce microgestioneaza membrii individuali ai echipei.

Majoritatea oamenilor vor fi de acord ca nu le place micromanagementul, dar intrebarea nu este despre dezactivarea stilului dvs. de management; se intreaba in special cum va poate ajuta managerul sa aveti mai mult succes.

Furnizati exemple specifice de strategii care credeti ca v-au facut un angajat mai bun in trecut. De exemplu, puteti spune ceva de genul: "La un loc de munca anterior, managerul meu a adunat echipele de creatie si marketing pentru un debrief saptamanal; ne-a oferit o perspectiva asupra campaniilor care au avut succes si ne-a ajutat sa ne adaptam in consecinta."

Citeste si:

Ce trebuie sa stie managerul tau

Una dintre cele mai bune informatii pe care le puteti impartasi este momentul in care va simtiti cel mai productiv. Esti o persoana matinala? O bufnita de noapte? Aceste tipuri de detalii va pot ajuta managerul sa va optimizeze programul.

Marii manageri vor, de asemenea, sa stie unde va pot sprijini.

Majoritatea angajatilor se tem de infamul "Care este cea mai mare slabiciune a ta?" intrebarea din interviuri si am fost conditionati sa transformam acel raspuns in ceva despre care credem ca va impresiona panoul de interviuri. Dar, odata ce ati fost angajat, rezolvarea punctelor slabe ofera managerului dvs. mai multe puncte de date pe care le pot folosi pentru a va ajuta sa reusiti.

O mare parte din ceea ce face un manager este sa ofere deschideri pentru putere, dar sa acopere punctele slabe. Cu cat oamenii sunt mai transparenti despre informatii despre slabiciuni cu mine, cu atat le pot fi mai util in ceea ce priveste protejarea sau ingrijirea lor.

"Vreau sa-mi spui cu ce te lupti si cu ce ai probleme. La asta trebuie sa fiu cea mai mare atentie, pentru ca construiesc o echipa care sa-ti sustina punctele forte si sa-ti sustina punctele slabe. Daca cineva spune: "Am tendinta de a fi tulburat de lucruri" sau "Sunt foarte distrat" sau "Am tendinta de a suprasolicita", toate acestea sunt actionabile. Simt ca ma pot proteja de ele."

Gestionarea sus

Unii manageri sunt mai buni in aplicarea informatiilor pe care le aduna despre membrii echipei lor decat altii. Daca i-ati spus deja managerului ca prosperati cu autonomie sau aveti nevoie de vizibilitate interfunctionala asupra proiectelor si acestea nu reusesc sa le ofere, incercati o abordare diferita.

Cand aveti nevoie de mai putine interferente din partea managerului dvs., va recomandam sa sugerati o politica precum o zi fara intalniri in timpul saptamanii.

Tonul este important atunci cand faceti aceste solicitari, asa ca sugestia trebuie sa nu fie confruntatoare. In loc sa spun: "Urasc sa-mi pierd timpul la intalniri", incearca o intorsatura pozitiva de genul: "Citeam despre un studiu care a descoperit ca echipele sunt mai eficiente atunci cand au trei zile fara intalniri in fiecare saptamana. Este ceva ce am putea testa?"

Retineti ca exista limite la cat de multa schimbare se poate astepta un angajat individual. Asa cum un angajat are propriul stil de lucru, fiecare manager are un stil de management unic.

Un stil care functioneaza pentru tine

Cand esti nou la un loc de munca, trebuie sa te sustii. Nimeni din echipa ta nu este mai bine pregatit sa vorbeasca pentru nevoile tale decat tine. Un raspuns atent la intrebarea "Cum iti place sa fii gestionat" poate da tonul pentru modul in care interactionezi cu echipa si managerul tau.