harta metrou Bucuresti

Harta Metrou Bucuresti

Transportul cu metroul este de departe cel mai rapid mod de a vizita Bucurestiul. Este adevarat ca si metrourile pot fi aglomerate in perioadele de varf, dar eficienta acestui mijloc de transport depaseste acest dezavantaj. Pentru toti calatorii, fie locuitori ai capitalei, din afara orasului sau turisti straini, am creat Harta Metrou Bucuresti, ghidul pentru calatoriile subterane. Cu ajutorul hartii de metrou Bucuresti puteti afla cu usurinta unde doriti sa ajungeti si ce linie trebuie sa urmati pana la destinatie.

Harta metrou Bucuresti, reteaua de linii a Capitalei

Bucurestiul este singurul oras din Romania care are linii de metrou. Metrorex este compania care administreaza transportul subteran cu metrou in Bucuresti. Pentru lista completa a statiilor de metrou, harta retelei de metrou, punctele de vanzare a biletelor si abonamentelor, aplicatia Harta Metrou Bucuresti va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru o calatorie subterana. Biletele sau abonamentele pot fi achizitionate la statiile de metrou, iar cartelele se valideaza la aparatele speciale din dreptul accesului catre statie. Statiile de metrou Bucuresti sunt semnalate cu un semn albastru mare (M), astfel incat sa le putem identifica fara dificultate atunci cand suntem la suprafata. cel mai rapid mod in care va puteti descurca cu liniile si statiile de metrou, este sa utilizati o harta de metrou Bucuresti online. O puteti accesa in orice moment si de oriunde ati fi.

Metroul capitalei este traversat de 4 linii (M1, M2, M3 si M4), M1 si M2 sunt cele mai mari si mai cuprinzatoare linii. M1 este traseul care traverseaza toate celelalte rute de metrou, alcatuind astfel o centura ce cuprinde centrul orasului, avand si traseu comun cu linia 3. Linia de metrou Bucuresti 2 traverseaza Captala de la Nord la Sud, urmand ca cea mai scurta linie, 4, sa lege Gara de Nord cu cartierele din nord-vest.

Pentru cei care doresc sa afle, intreg sistemul de linii si magistrale are o lungime de 70 km, cu 51 de statii, distanta rutiera medie intre acestea fiind de 1,5 km. La inceputul anului 2018, pe harta Metrou Bucuresti apar in lucru si alte linii subterane, M5 si M6, cea din urma fiind aproape cruciala,deoarece leaga Capitala de Aeroportul Otopeni.

Metrou Bucuresti, pentru locuitori si turisti deopotriva

Turistii care ajung in Capitala Romaniei pot calatori in Bucuresti folosind transport public sau taxiuri; ei pot alege, de asemenea, masina sau, de ce nu, pot explora unele parti ale orasului pe jos. In functie de prioritatile lor, avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre aceste mijloace trebuie luate in considerare cu atentie pentru o sedere reusita si plina de satisfactii. Bineinteles existenta unei magistrale de metrou in Bucuresti este unu aspect foarte important, facand deplasarea intre diferitele obiective turistice foarte usoara. Folosint harta metrou Bucuresti, veti gasi imediat statia de metrou ce mai apropiata de obiectul turistic sau cultural dorit.

Putin despre istoria metroului...Ideea construirii unui mijloc de transport subteran pe caile ferate ale Romaniei dateaza din 1907. A apartinut profesorului inginer Dimitrie Leonida, care la acea vreme era student la Scoala Regala de Tehnologie Charlottetown din Berlin. A creat un proiect numit "Metropolitanul Bucuresti". Profesorul Walter Reichel, care a predat cursul de electricitate, la ajutat pe Dimitrie Leonida sa-si imbunatateasca proiectul, furnizand documente din metroul din Berlin si din Londra, primul din lume, construit intre 1860 si 1863.

Oriunde doriti sa va deplasati in Capitala, utiliati aplicatia Harta Metrou Bucuresti pentru a afla cu exactitate unde trebuie sa ajungeti, si care este cea mai apropiata statie de locul dorit. Magistrala de metrou Bucuresti este in continua dezvoltare, urmand ca in anii ce urmeaza sa apara noi statii de metrou catre puncte de interes importante ale Bucurestiului sau din imprejurimi. Iar daca dori sa aflati distanta rutiera pentru orice rute din tara va recomandam: Harta Romaniei.